• Zou het Cabauw deze middag lukken om Zwammerdam van de 1e periodetitel af te houden was de vraag. Daar kunnen we kort over zijn, dat is niet gelukt. Cabauw begon deze zaterdag met de nodige afwezigen en een paar niet geheel fitte spelers. Zonder iemand tekort te doen was het wel enigszins te merken aan het spel. Er werd om half drie afgetrapt met een koude en gure wind. Zwammerdam nam, zoals verwacht, direct het initiatief en het was aan Rudy te danken dat er na een kwartier spelen nog 0 – 0 op het scorebord stond. Na 20 minuten toch een doelpunt, niet aan Cabauw zijde maar aan Zwammerdam zijde. Stan kreeg de bal in het midden op de helft van Zwammerdam aangespeeld liet de verdedigers de hielen zien en rondde fraai af 0 – 1 Een tegenvaller voor Zwammerdam. Cabauw was hierna niet van plan om zich massaal op eigen helft terug te trekken en betaalde daar na een half uur de tol voor. Een verdedigingsfout ging eraan vooraf en de spits maakte daar handig gebruik van 1 – 1. De 2 – 1 kwam na bijna 40 minuten voort uit een scrimmage voor het Cabauw doel waarbij Koen overduidelijk tegen de grond werd gewerkt en de scheidsrechter waarschijnlijk de andere kant op keek!! Net voor rust kwam de genadeklap voor Cabauw. Een afstandsschot werd door een Cabauw speler ongelukkig van richting veranderd waar Rudy de bal anders simpel gepakt had 1 – 3. Dit was tevens de ruststand.

    In de tweede helft werd Cabauw weer terug gedrongen door de meer ervaren Zwammerdammers en Cabauw kon niet veel meer dan verdedigen. Dit ging ze tot een kwartier na rust prima af en kon af en toe zelfs wat speldenprikken uitdelen. Na dat bewuste kwartier werd het 4 – 1 via een mooie lob, een der Zwammerdam spelers. Hierna was het gedaan met Cabauw en kon Zwammerdam uitlopen tot 6 – 1.
    Deze zaterdag werd er verloren van een meer ervaren en oudere ploeg die, in deze vorm, zeker mee gaat doen om het kampioenschap. Voor de jonge voetballende ploeg van Cabauw zeker geen schande deze middag.

    Volgende week komt GSV uit Gouda op bezoek en zullen ze proberen dit keer de punten in Cabauw te houden. Aanvang 14.30 uur.