• Week van de scheidsrechter: 1 oktober 2022 t/m 9 oktober 2022!

    23 sep 2022
  • De 'Week van de Scheidsrechter' is een sport breed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. Tijdens deze week willen de KNVB en ARAG zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Scheidsrechters maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten! Het bedanken van de scheidsrechters kan op veel verschillende manieren en misschien doen jullie dat ook al voorafgaand of na elke wedstrijd. In de Week van de Scheidsrechter willen we natuurlijk zo veel mogelijk scheidsrechters in het zonnetje zetten.

    Waardering uitspreken kan op verschillende manieren. Denk aan een applaus samen met de tegenstander voorafgaand aan de wedstrijd, een kleine attentie na afloop van de wedstrijd. Wij roepen iedereen, spelers, speelsters, begeleiders, supporters,  op om je waardering uit te spreken richting alle (assistent-)scheidsrechters. Geef de scheidrechter eens een extra complimentje, loop niet zomaar het veld af na het laatste fluitsignaal, maar geef de scheidrechter even netjes een hand en bedank hem/haar, want hij/zij staat er ook voor jou. Niet elke beslissing van de scheidrechter zal in jou voordeel zijn of zal een juiste beslissing zijn, Maar er zijn ook maar weinig voetballers die een hele wedstrijd kunnen voetballen zonder een foutje te maken. Laat deze week als team zien dat de scheidsrechter gewaardeerd wordt. Hoe je dat doet is geheel aan jullie zelf, bedenk wat leuks en probeer het uit te voeren als team. Hoe bedank jij de scheids? 

  • De scheidsrechterscommissie is ook op zoek naar jullie, leden, ouders, supporters om onze ‘poule van helden’ te versterken. Wil je zelf scheidsrechter worden? Graag!                                                                                                                    

    Meld jezelf in de bestuurskamer of bij de scheidsrechterscommissie (scheids11vvcabauw@gmail.com)