• Na twee jaar afwezigheid door de corona konden de mannen van Cabauw 1 op vrijdag 6 januari 2023  dan eindelijk op teamweekend! Voor een aantal onder ons misschien wel het hoogtepunt van het hele voetbalseizoen. Wij als ‘’de jonkies’’ van het team mochten dit voor het eerst meemaken, en wisten dan ook niet wat ons te wachten zou staan. Maar voor meer jongens uit het team was het een verrassing wat we gingen doen dit weekend, de oudere jongens hadden het namelijk georganiseerd en wilde van te voren niet te veel prijs geven.

Om 11:30 verzamelde de mannen bij de kantine voor een lekker bakkie koffie, dit was voor een aantal ook gelijk het laatste drankje waarbij de alcohol ontbrak dit weekend. Vervolgens kregen de mannen het eerste adres te horen die ons leidden naar Drunen, een plaatsje in de bossen gelegen in Noord-Brabant. Dit adres bracht ons bij een sportzaal waarbij we les kregen in Jiujitsu”, het klinkt misschien als een Chinees gerecht maar Jiujitsu is een soort van MMA (vechtsport). We hebben van 13:15 tot 15:30 moeten aanzien hoe de lesgever ons stuk voor stuk op de grond lag, Rudy ons liet zien dat hij nog steeds de sterkste was, en Frank won van zijn broer Marc. Al met al een zware maar vooral leuke eerste activiteit!

Bezweet en uitgeput vertrokken de mannen vanaf de sportzaal naar het verblijf in Drunen, een groot huis gelegen tussen de bossen. Iedereen zocht een kamer, en pakte de spullen uit. Iedereen verzamelde zich daarna beneden bij de gezamenlijke ruimte, waar uiteraard de eerste flessen bier al op tafel stonden. De staf zocht een plekje aan de hoge tafel en de rest van de groep speelde spelletjes. De Jiujitsu les was nog niet nabesproken of de eerste flessen drank kwamen al tevoorschijn. Om 17:00 zaten de eerste jongens al in de onderbroek aan tafel en gaf zelfs iemand al een striptease. Best vroeg dachten wij als jonkies, maar we pasten ons maar snel aan.

Om 19:00 was daar dan het avondeten, er waren zo’n 40 pizza’s besteld, ook nu dachten wij best veel, maar het bleek dat Bram er 14 voor zich zelf had besteld. Na dat iedereen zijn pizza’s op had was het tijd voor de quiz, met Robin en Rudy als quizmasters kwamen de moeilijkste vragen over het team en V.V.Cabauw langs. Het team van Richard was de grote winnaar en zij mochten de prijs mee naar huis nemen. Na de quiz ging de helft stappen in Tilburg en de andere helft dronk nog een biertje in het huisje. Met Bart en nog een aantal andere als taxi vertrokken de mannen richting de stad, waar het ook weer gezellig was, zo gezellig dat de mannen om 4:00 thuis kwamen.

De volgende ochtend stond er van 8:00 tot 9:00 een yoga les op het programma. Rudy maakte iedereen wakker met een harde toeter en Ton zette de koffie klaar. Met de spierpijn van gisteren nog in de benen begonnen de mannen met de yoga oefeningen, een perfecte manier om wakker te worden en ons klaar te maken voor de voetbalwedstrijd tegen FC Drunen om 11:00. Na de yoga ontbeten de mannen snel en vertrokken ze naar FC Drunen. Met een wat brakke selectie van 22 man verscheen Cabauw om 11:00 aan de aftrap tegen FC Drunen. Tot grote verbazing van onze staf Kees, Ton, Koos en Richard speelde Cabauw veel beter en kwamen ze al snel op voorsprong. De wedstrijd liep uit tot 0 – 8.

Met een dikke overwinning in de broekzak vertrokken de mannen naar het Mandemakersstadion in Waalwijk om daar de wedstrijd RKC – Heerenveen te bekijken. Nadat de helft van de groep een geel met blauw RKC shirt had aangeschaft zochten de mannen een plekje op de tribune. Met helaas een 0-0 als eindstand hebben de mannen niet kunnen juichen, maar wel weer een leuke activiteit achter de rug! Vervolgens vertrokken we met de bus van Pouw vervoer naar een heerlijk restaurant in Breda. Om 22:30 had heel de selectie het heerlijke 3 gangenmenu achter de kiezen en met een goed gevulde maag konden de mannen het nacht leven van Breda in duiken. Nadat we de eerste kroeg kennis hadden laten maken met de gezelligheid uit Cabauw besloot de helft een lekker biertje te doen in het café met Kees, Ton en Koos. De andere helft ging onder leiding van Richard alvast naar binnen bij skihut de Kapitein. Toen de hele selectie bij elkaar kwam in de Kapitein was het raak. Van 00:00 tot 5:00 was Cabauw de baas van de skihut. Met 20 fanatieke feestgangers is het natuurlijk al snel gezellig. Op een gegeven moment werden we zelfs gefilmd door omstanders, misschien kwam dit omdat de één op de bar stond te dansen en de ander met een emmer op zijn hoofd stond. Het was een geweldig gekkenhuis in Breda, waarbij we uiteraard weer als laatste weg gingen.

De volgende ochtend was het tijd om op te ruimen en de koffers weer in te pakken. Aan het begin van de middag verlieten we het huis in Drunen om vervolgens weer terug te rijden naar het prachtige Cabauw. We konden terug kijken op een geweldig teamweekend wat weer super georganiseerd was!