• Verslag Moordrecht MO17-1 vs Cabauw MO17-1
  25 Sept 2021

  Half 11 treden de ouders met de spelers het sportcomplex van V.V. Cabauw binnen om vervolgens nog even snel een bakkie te doen. Dit kon nog wel omdat we ruim in de tijd zaten. Om 10uur45 vertrokken we naar Moordrecht. Lekker door de polder via Gouda en over de sluizen linksaf over het dijkje naar Moordrecht. Bert melde ons aan bij hun commissie kamer waar hij ontvangen werd en kreeg te horen kleedkamer 7 en veld 1. Gelukkig maar want veld 1 is nog lekker gras.

  De warming up leidend door aanvoerster Danne Vuurens verliep redelijk. Dat de meiden hun vaste oefeningen vanaf nu zelf moeten uitzetten, was nog even wennen.

  11uur55 einde warming up. De meiden nog even bij elkaar geroepen om succes te wensen.

  12uur, scheidsrechter floot voor het startsignaal van de wedstrijd. Na even wat verdedigend werk te verrichten en de bal onderschepen gingen wij in de aanval. Keer op keer stuitte we tegen hun keepster op. Ook het verdedigende werk van Moordrecht in hun 16meter gebied verliep redelijk. Dan maar van afstand schieten. Naast, over, in de handen van hun keepster. Nee we waren niet doelgericht bezig. Uiteindelijk hebben we toch het net gevonden, de eerste gescoord door Suze en de 2e via de voet van Elien.

  In de rust wat met de spelers gepraat en de inzichten van de 1e helft besproken. Het kwam er op neer dat ze voorin heel gespannen voetbalden terwijl dit helemaal niet nodig was.

  Na de rust zag je steeds meer ontspannende spelers. De combinaties liepen beter en de tegenstander werd steeds beter uitgespeeld. Ook het score verloop kwam sneller op gang. Moordrecht kwam steeds minder aan het voetballen toe. De wedstrijd ging er steeds harder aan toe, waardoor het ons lastig werd gemaakt om te voetballen. Het 3e doelpunt van wederom Suze viel al snel en daarna werd Rosa in de 16meter onderuit gehaald. Penalty. Suze nam aanloop en de 4e raakte het net. Ook de 5e was voor Suze. Senna onze voorstopper onderschepte de bal en nam wat meters richting de goal en haalde uit. Met een mooie boog vloog de bal over de keeper heen. 6-0. De 7e kwam van Rosa onderkant lat en rebound door haarzelf met een sliding de goal in. De eindstand van 8-0 door een corner van Marit werd gemaakt door Moordrecht.

  Na de wedstrijd liep de spanning nog hoog op. Gelukkig konden onze meiden de 3 punten mee terug nemen naar Cabauw. Eindstand Moordrecht MO17-1 vs Cabauw MO17-1 0-8.

  Corey van Vliet