• Mooi weer en een heel goed veld (echt gras), het werd voor de wedstrijd begon zelfs nog gesproeid, dat waren afgelopen zaterdag de omstandigheden in Hazerswoude. Een oud-voorzitter zou zeggen ideale omstandigheden om te winnen en hij kreeg nog bijna gelijk ook. De wedstrijd begon goed voor Cabauw. Het aanvalstrio had er zin in want in de tweede minuut liet Nik zijn tegenstander al de hielen zien maar zijn voorzet werd door Wessel vrij voor de keeper rakelings over geschoten. Een minuut later ging Wessel er zelf van tussen maar ook deze doelpoging ging naast. De koek was nog niet op voor Wessel maar ook zijn derde poging was niet raak. Cabauw bleef hierna het meest gevaarlijk zo ook rond de twintigste minuut was het wederom Wessel die alleen voor de keeper jammerlijk mistte. Na een half uur dacht zijn broer Milan waarschijnlijk dat varkentje zal ik zelf wel effe wassen maar ook hij trof de keeper van Hazerswoude als sta in de weg. Hazerswoude deed echter ook nog steeds mee en Cabauw trof het dat de spits vanaf de 16 meter, nadat hij zich mooi vrijgespeeld had, rakelings voorlangs schoot. Hiermee was het kruit in de eerste helft voor beide partijen wel op en kon er met een blanco stand gerust gaan worden.

De tweede helft werd het spel, na wat omzettingen aan Hazerswoudse kant, wat feller. De druk werd door de thuisspelende ploeg wat opgevoerd en dit resulteerde in de zestigste minuut in een doelpunt. Na balverlies op het middenveld en niet bij de les zijn van een aantal verdedigers kon Hazerswoude scoren. Cabauw liet het er echter niet bij zitten en schakelde een tandje bij en in de zevenenzestigste minuut was het dan eindelijk raak. Een diepe bal op Wessel werd perfect op maat voor het doel gebracht en broer Milan kon eindelijk scoren. Het spel golfde hierna op en neer. Nadat Rudy een paar keer in moest grijpen was Cabauw toch het gevaarlijkst. Met nog 10 minuten op de klok zag Wessel zijn lob maar rakelings overgaan en in de 90e minuut veerde de Cabauw bank nog een keer op. Een diepe bal waar Wessel achteraan ging liep uit op een confrontatie met de keeper van Hazerswoude waarbij Wessel, volgens de scheidsrechter, iets te fel het duel aanging en het doelpunt afkeurde zodat de stand deze middag gelijk bleef. Cabauw speelde deze middag echter een prima partij maar ze vergaten zichzelf met een overwinning te belonen daar waren vriend en vijand het wel over eens.

Dinsdagavond a.s. speelt Cabauw om 19.30 uur in Gouda tegen GSV.

Op zaterdag 14 mei speelt Cabauw thuis tegen koploper Haastrecht om 14.30 uur.