• En de lucht boven Polsbroek kleurde rood!

  21 mei 2022
 • Wat is een derby toch altijd mooi! Niet altijd het beste en mooiste voetbal, maar de spanning op het veld en het enthousiasme langs de lijn blijven toch uniek in deze prachtige Lopikerwaardse derby.

  Gedreven kwamen onze mannen naar Polsbroek, want eerder dit jaar was er immers het verlies thuis tegen onze Polsbroekse vrienden. In de eerste helft bleek die gedrevenheid onze jongens danig te verlammen. Het tempo was te laag en de afwerking te slordig. Een mooi schot op de lat van Thimo was een spaarzame uitzondering.

  SPV was scherper en kwam enigszins onverdiend op een 1-0 voorsprong. Er dreigde wederom een Cabauwse deceptie, SPV'81 altijd lastig.

  Maar in de tweede helft ging de knop om! De duels werden scherper uitgevoerd en veel vaker gewonnen. Zelfs een afgekeurd doelpunt (helaas geen VAR aanwezig...) bracht onze jongens niet van de leg! Brent speelde een prima match en in de 55e minuut was het 'golden boy' Stan die terecht de gelijkmaker fraai afrondde!

  En volle bak ging ze door op zoek naar de winst! Dankzij een mooie onderschepping van Friso op het middenveld en het fantastisch uitspelen het daardoor ontstane overwicht voorin kon Thimo de mooie assist van Wessel tegen de touwen jagen!

  De wedstrijd was gespeeld en werd overtuigend uitgespeeld door ons team!

  Door deze overwinninng springen wij in de stand in de competitie over SPV'81 heen en staan netjes 7e! Top mannen!

  Daar waar de strijd op het veld verbeten was, daar was de sfeer op het terras een en al samenhorigheid. SPV'81 had goed afgekeken van ons feestje in februari dit jaar en had alle registers opengetrokken voor een prachtig feestje in de lentezon.

  Onze mannen hadden daar al op gerekend en waren allen op de fiets naar Polsbroek gekomen.

  Het bleef nog lang gezellig en positief onrustig in het mooie Polsbroek!

  Dank SPV'81 voor deze heerlijke voetbalmiddag. Volgend seizoen gaan we dat samen weer dunnetjes overdoen!

   

  Tot ziens langs de lijn, op de tribune, op het terras en in de kantine!