• Beste supporters,
    Na een lange tijd te hebben moeten leven zonder voetbal was het weer tijd om uit dat gat te kruipen. Het was namelijk weer zaterdag en niet zo maar een zaterdag, maar het was eindelijk weer MATCHDAY 💪.

Dit seizoen is het allemaal weer net even iets anders. We spelen op een half veld, 2x 30min en in de 8 tegen 8 vorm. Ook is er vanaf deze leeftijd een competitie, iets waar de boys trouwens wel aan toe waren.

Zaterdag stond het altijd lastige Stolwijk op het programma. Het was nog vroeg toen de eerste helden op ons prachtige complex arriveerden. Langzaamaan werd de groep compleet en nam de spanning toe. Eenmaal op weg naar de kleedkamer maakte de spanning plaats voor strijdlustigheid. In de kleedkamer werd het alom gevreesde Cabauwse rood uit de tassen gehaald en staken onze helden zich in uniform. Toen de kicks allemaal aangetrokken waren gingen we op weg naar het veld. Door het nostalgische geluid wat de noppen maken als ze de stenen trotseren drong het bij iedereen door, eindelijk weer lekker voetballen, eindelijk weer onze trouwe supporters, eindelijk weer wat drinken kunnen kopen in de kantine, eindelijk weer een beetje naar het normale leven!! Eenmaal op het veld liepen onze helden in rood echter wel tegen een probleem, de tegenstander was ook in het rood! Het rood werd ingewisseld voor groen en ze waren klaar voor de strijd. Het fluitsignaal klonk en de eerste helft van de eerste wedstrijd van het seizoen was een feit.

De eerste 15 min. waren onze helden nog in gedachten op hun vakantiebestemming en had de tegenstander een makkie. Ondanks verwoede pogingen van onze keeper Fabian kwamen we al snel op een 0-4 achterstand. Na de time out ging het 2e kwartier van de eerste helft in en onze helden kwamen langzaamaan in de wedstrijd en liet de Cabauwse samba zich weer voorzichtig zien. Er werd weer gejaagd en duels werden weer gewonnen, de verdediging zette hun noppen in het gras, TOT HIER EN NIET VERDER. De tegenstander kwam verschillende malen met de schrik vrij tot onze aanvoerder Matz de bal op zijn slof nam en de bal verwoestend in het doel knalde, GOAL 1-4. De wedstrijd ging in een moordend tempo verder en meerdere mooie acties, passes en schoten volgden, maar iedere keer zat het net even niet mee. Bij het zoveelste schot op doel was het geluk eindelijK eens aan onze zijde. Het schot werd iets van richting veranderd en belandde in het doel, GOAL 2-4. De scheidsrechter keek op zijn horloge, veegde het zweet uit zijn ogen en keek nog een keer. Hij nam de fluit aan zijn lippen en met zijn laatste beetje lucht liet hij het fluitsignaal klinken. Het was rust en tijd voor de welverdiende limonade.
    In de kleedkamer werd er aandachtig geluisterd en werd het vochtgehalte aangevuld. Na een laatste korte peptalk werden de kicks gecheckt en de kousen weer opgetrokken, onze helden waren klaar voor de tweede helft. Eenmaal op het veld nam iedereen zijn positie in en maakte zich klaar voor de strijd. De scheidsrechter was er inmiddels ook alweer en het fluitsignaal klonk, de tweede helft kon beginnen.

De tweede helft begonnen we weer uber sterk. Fabian stond als een draak voor zijn grot, de verdediging stond als een huis, het middenveld zorgde voor creativiteit en de aanval zorgde voor het gevaar. Door bij balverlies constant druk op de bal te houden kreeg de tegenstander geen grip op de wedstrijd. Na een mooie actie op het middenveld gevolgd door een mooie dribbel van Amin werd Thijs bereikt. Thijs controleerde de bal, keek en plaatste de bal mooi buiten het bereik van de keeper in de hoek van het doel, GOAL 3-4. De scheidsrechter keek op zijn horloge en het fluitsignaal klonk, time out. Onze helden waren moe en moesten wennen aan het grote veld en de meerdere speelminuten. De laatste 15min van de tweede helft kwamen onze helden helaas iets te kort en wist de tegenstander nog 2x te scoren, 3-6. Het fluitsignaal en tevens ook het eindsignaal klonk, einde wedstrijd.

Onze helden hebben helaas de wedstrijd verloren, maar eerlijk is eerlijk de tegenstander was voor deze keer ook een maatje te groot. Onze helden in \"groen\" hebben super gevoetbald en ik neem mijn petje af voor de strijd die ze geleverd hebben!!!!

P.s. Ik weet dat het even geleden is, maar we hebben het Bengaalse vuur en spandoeken wel gemist hoor. Dus harde kern van Cabauw, misschien de volgende keer.....
    Nu kop op en op naar de volgende match💪💪