• Cabauw 2 - Woerden 4

  Dames en heren,

  We zijn terug. En sterker dan ooit. Kan dat? Jazeker! Zondag 2 is op dit moment een sterk elftal met verscheidene hoog gemotiveerde spelers die vechten voor een basisplek. Vandaag staat onze allereerste echte wedstrijd op de planning. Bekerwedstrijd tegen Woerden 4. Het zonnetje schijnt en we spelen thuis dus veel beter ga je het niet krijgen. Na 3 trainingen zijn we ready voor de eerste wedstrijd. Helaas was ons team nog magertjes vanwege wat vakantiegangers, maar toch heeft Sjors met zijn brede selectie een elftal opgetrommeld.

  Zoals elk ander seizoen beginnen we onze warming up met de moppen van Lex. Zonder de moppen zijn we nergens, dus gelukkig hadden we 3 prachtmoppen door de speaker. Na al die jaren hebben we nog steeds geen dubbele moppen gehoord dus ook Lex blijft zichzelf ontwikkelen. De opstelling word gedeeld door Sjors en we beginnen aan de warming up. Warm zijn we al door het prachtige weer dus een balletje overtrappen en we zijn er klaar voor. Ook onze standaard supporters zijn aanwezig dus we zijn klaar voor het fluitsignaal.
  We trappen af. Na zo’n lange tijd afwezig te zijn is het even wennen hoe de bal weer rolt. De polletjes moeten weer even in het systeem worden verwerkt en de lange ballen moeten nog even worden aangevoeld. De tegenstander had al wat oefenwedstrijden gehad maar voor ons was dit onze eerste oefenwedstrijd (/bekerwedstrijd maar die tellen we niet mee). Zolang we de eerste goal niet tegen krijgen kunnen we rustig van start gaan. Na 11 minuten is het echter alweer zover. 1-0 Jacco (assist joost). Omschrijving van de doelpunten en het spel zijn lastig te omschrijven als je vooral gefocust ben op het behouden van zuurstof. De 1-0 op het scorebord voetbalt toch wat lekkerder dus de tijd tikt voorbij. Aangezien we nog aan het begin van het seizoen zitten moeten we nog met de spelers rouleren om ervoor te zorgen dat iedereen minuten maakt. Daan moet plaats maken voor Ken. We tikken nog ff door en helaas incasseren we rond de 33e minuut de 1-1. Fout achterin word gelijk afgestraft. Tegen de rust aan zit iedereen al aan zn laatste adem en wachtend op het fluitsignaal voor de rust tikken we in de 45e minuut nog ff de 2-1 binnen door Joost. Vanwege de drinkpauze moesten we nog iets langer door en daardoor maken we zelfs in de 47e minuut nog de 3-1. Na een mislukte vrije trap komt de bal bij Erik terecht. Volgens Erik was het een prachtige assist maar de grootste schoonheid lag bij de goal van Jacco. Met een halve omhaal schiet Jacco de 4-1 in de winkelhaak. Once in a lifetime goal, maar ook die tellen. Via woorden is deze goal niet te beschrijven en dit had je met eigen ogen moeten zien. Ook nu blijkt maar weer dat het kijken naar onze wedstrijden een toneelstuk kan zijn.

  We gaan de rust in. Sjors vertelt ons dat de coaching van het damesteam nog beter is dan ons team dus we blijven kritisch ondanks de voorsprong. We maken nog 2 wissels. Erik gaat eruit voor Jorian. Jorian? Inderdaad, we hebben er weer een van Kats bij. Na 5/6 jaar is Jorian weer terug op de velden van cabauw. Mogelijk dat jullie hem al eens hebben gespot maar dit zou dan voornamelijk buiten de velden in cabauw zijn geweest. Jorian mag de linkshalf gaan opeisen. Daarnaast komt Collin op de linksback te staan. We trappen weer af en gaan verder. Woerden trapt wat op het gas en word wat feller. Ondanks alles komen wij alsnog op een 4-1 voorsprong door een goal van Joost in de 56e minuut. Opgezet door Nick N. Met een scheenbeenlob pass. Prachtige techniek. Wedstrijd gepeeld zou je denken, maar nu begon het pas. Woerden klapte er bovenop en de duels werden wat feller. Als we dat maar niet weggeven. We houden stand en Daan mag weer het veld in in de plaats van Luuk. Ondanks de prachtgoal van Jacco komt Jacco achterin in het centrum te staan. We voetballen door en na een mooie actie van Woerden maken ze de 4-2. De duels werden harder en de scheids kreeg het zwaar te verduren. 78e minuut kwam de laatste wissel en Andre werd gewisseld voor Peter. Langzaam maar zeker komen de 3 punten dichterbij. Helaas nog een gele kaart voor Ken na een opstootje voor stoer gedrag. Gelukkig behouden we de 4-2 voorsprong en sluiten we deze wedstrijd af met winst. Een goed begin van het seizoen.

  Met dit prachtige weer mogen we ook weer ons welverdiende biertje drinken in het zonnetje op het terras. Formule 1 duurde nog even dus konden we nog even genieten van het zonnetje, de winst, en het bier en werd de wedstrijd geëvalueerd.

  Quote van de week proberen we te behouden. Aangezien de Spruitjes nog niet meededen kwam de quote van de dag pas laat binnen.
  Jorian: “ik moet nog wel ff wennen aan hoe je moet lopen enzo”. Dirk: “als je heb gezopen weet je toch ook hoe je naar de bar moet lopen”

  Toevallig eindigde we daarna in de Geste aan de bar om Max Verstappen te kijken. Na een hele spectaculaire pot van 72 rondjes werd zelfs Max te misselijk en ging ook hij met de winst ervandoor. Het schrijven van het wedstrijdverslag is ook weer even inkomen dus volgende week gaan we weer verder. Hou de socials in de gaten. Gratis tip: 72 rondes Max Verstappen kijken kost je geld maar de wedstrijden van Cabauw 2 zijn nog steeds gratis om te bezoeken (alhoewel ik dit niet kan garanderen met onze successen).

  Tot volgende week (Esto 7, uitwedstrijd 14:00) en nog een fijne avond!