• Het is wat met die strafschoppen de afgelopen twee wedstrijden. Vorige week een onterechte tegen wat twee punten kostte en deze week , waar vriend en vijand het over eens waren, een zuivere niet krijgen. Het geluk van de koploper zullen we maar zeggen.

    Met winters weer over de velden kwam afgelopen zaterdag de koploper dus op bezoek in Cabauw. De club uit Harmelen was voor Cabauw ook een tegenstander waar, in competitieverband, nog niet eerder tegen gespeeld was. Na een minuut stilte wegens het overlijden van vrijwilligster Joke vd Horst kon de wedstrijd beginnen. Vanaf het begin probeerde SCH het initiatief te nemen, wat voor een deel ook lukte. De eerste mogelijkheid was dan ook voor SCH maar ook nu was Rudy weer een sta in de weg. Cabauw liet zich echter ook niet onbetuigd want binnen een kwartier kreeg de meestal trefzekere Stan twee mogelijkheden om de score te openen maar trof deze keer een goed keepende doelman van SCH voor zich. Bij een hoekschop van SCH was het na ongeveer 20 minuten wel raak. De spits kon ongehinderd via de lat binnen koppen 0 – 1. SCH begon hierna nog meer aan te dringen en liet zodoende achterin behoorlijk wat ruimte. De verdediging van SCH vergistte zich diverse keren in de snelheid van Nik en Wessel en na ruim een half uur spelen brak dit hun op. Met de snelheid van Wessel en de slimheid van Nik kon de 1 – 1 genoteerd worden. Daar hadden de mannen uit Harmelen duidelijk niet op gerekend wat vooral te merken was in het verbale geluid. Met nog enkele kleine mogelijkheden voor beide partijen kon er gerust gaan worden.

    De tweede helft een zelfde spelbeeld. De koploper, met wat oudere meer ervaren spelers, nam ook nu weer het initiatief. Het ging echter niet vanzelf want ook nu beet Cabauw flink van zich af. De spelers kwamen wat beter uit de kleedkamer en er werden meer duels gewonnen. Dat nam niet weg dat SCH toch op een zeer ongelukkige manier voor Cabauw op voorsprong kwam. Na ongeveer een uur spelen werd een gekrulde voorzet van rechts niet als achterbal beoordeeld door de veraf staande scheidsrechter en terwijl de Cabauw verdediging op een fluitsignaal wachtte bedacht de spits uit Harmelen zich niet en kogelde de bal achter Rudy 1 – 2. Een teleurstelling voor de goed spelende Cabauwenaren. Ze zaten echter niet bij de pakken neer en het werd een open strijd met aan allebei de kanten de nodige kansen maar deze dag waren beide keepers in goeden doen. Tot een kwartier voor tijd het bewuste moment aanbrak. Nik ging er weer met de bal vandoor en kwam alleen voor de keeper van SCH, wilde hem passeren maar de keeper pakte geen bal maar wel de benen van Nik. Strafschop zou je denken, waar iedereen het over eens was op één iemand na namelijk de ver afstaande scheidsrechter. Een domper voor de Cabauwenaren want een gelijkspel hadden ze wel verdiend. In het resterende deel van de wedstrijd werd niet meer gescoord. Met het geluk van de koploper gingen de Harmelenaren tevreden naar huis met een teleurgesteld Cabauw achterlatend.

    Eerstvolgende wedstrijd is pas weer in januari na de winterstop.
    Iedereen vast een fijne kerst en een gelukkig, gezond en sportief 2023 gewenst.