• Zaterdag 17 september stond de laatste bekerwedstrijd thuis tegen NOC Kralingen op het programma. Na de overwinning (3-4) uit op ‘s Gravendeel zou een punt voldoende zijn om door te bekeren.

    Door blessures en afwezigen konden andere jongens hun kans pakken in de jonge basis elf (21 jaar gemiddeld):

    Rudy, Bram, Marc, Tijn, Brent, Koen, Jens, Jeroen, Tom, Stan en Wessel.

    Cabauw begon sterk in de eerste helft met een flinke wind tegen. Wessel werd gevloerd in de 16 en Cabauw kreeg na een minuut of 8 een penalty. Stan ging achter de bal staan en de keeper van NOC Kralingen tikte de matige penalty uit het doel. 5 minuten later na goed door gaan van Jeroen gaf Wessel de laatste tik maar in buitenspelpositie. Doelpunt afgekeurd, stand 0-0. NOC Kralingen had voorin een paar snelle jongens maar door goed verdedigingswerk onder leiding van Marc bleef het bij dreiging. Na een minuut of 20 ontsnapte de rechtsvoor en gaf een goede voorzet, maar Bram voorkwam met een goede sliding bij de 2e paal het tegendoelpunt. Cabauw bleef aan zetten en na meerder doelpogingen van Jens, Bram, Wessel maakte Stan de verdiende 1-0. Met deze stans begon de 2e helft, nu met een goede wind in de rug richting de kantine. Het speelbeeld veranderde niet en Cabauw creëerde meerdere kansen. Milan (er ingekomen), Tom en Stan hadden het vizier niet op scherp staan. Uiteindelijk maakte Stan zijn 2e doelpunt en na een 2e gele kaart, rood voor NOC Kralingen was de wedstrijd gespeeld. Sem Faay en Sem Bergstra vielen laatste kwart van de wedstrijd in om de 2-0 te behouden.

    6 punten uit 2 bekerwedstrijden met 6 voor en 3 tegen gaan wij de loting voor de volgende beker ronde.

    Volgende week start de competitie thuis tegen Gouda om 14:30. Een uitdagende competitie met veel sterke tegenstander uit de 3e klasse. Er degraderen 3 rechtstreeks naar de 5e klasse en de nummers 10 en 11 spelen nacompetitie. Een mooie uitdaging voor het jonge team van Herman.