• Het zit Cabauw de laatste weken niet mee, geen punten in de laatste drie wedstrijden is niet geweldig en ze moeten nu op gaan passen want de directe concurrenten sprokkelen ze wel bij elkaar.

    Ook deze week werden ze in het begin van de wedstrijd weer verrast door de tegenstander van vandaag, GSV. Het team uit Gouda bestaat voornamelijk uit wat oudere mensen (gem. leeftijd ong. 30 jaar) met ervaring uit hogere competities, iets vaster aan de bal en slimmer. Ze trainen echter maar één keer in de week dus proberen ze vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen om het daarna wat rustiger aan te doen. Met dat gegeven in het achterhoofd zou Cabauw moeten weten hoe te handelen. GSV nam inderdaad na de aftrap het initiatief en zette Cabauw onder druk. Dit resulteerde ook in de zo gewenste voorsprong. Na een minuut of twaalf werd er bij een voorzet van rechts niet goed opgelet bij de tweede paal en de spits maakte daar dankbaar gebruik van 0 – 1. Hierna begon Cabauw wat beter in het spel te komen werd de wedstrijd wat meer open. Cabauw kreeg wat mogelijkheden en kansen maar Stan en Nik hadden pech met de afwerking. GSV bleef echter ook aktief en achterin moesten ze ook attent blijven want ook GSV kreeg diverse mogelijkheden maar troffen het niet dat Rudy weer een sta in de weg was. Met een kleine voorsprong voor de ploeg uit Gouda kon er gerust gaan worden.
    De tweede helft eenzelfde beeld als het begin van de eerste. GSV zette de Cabauw verdediging onder druk en dit had nu na amper vijf minuten al resultaat. Door desorganisatie in de verdediging kregen de Gouwenaren vrije doorgang en rondde dit bekwaam af 0 – 2, een nieuwe domper voor Cabauw. Hierna liet GSV zich wat terug zakken en kreeg Cabauw wat meer ruimte om richting GSV-doel op te stomen. Dit resulteerde na een kwartier in een strafschop voor Cabauw. Bij een schot op het doel werd de bal met de hand beroerd door een GSV speler, een strafschop was het gevolg die door Stan onberispelijk werd binnen geschoten 1 – 2. Door dit doelpunt kregen de spelers van Cabauw weer moed en werden gevaarlijker. In de zeventigste ging het echter weer mis voor Cabauw. GSV profiteerde van wederom geknoei in de defensie en kon de 1 – 3 op het scorebord zetten. De wedstrijd leek op een dood spoor te belanden maar 10 minuten voor tijd kregen de Cabauw supporters toch nog een doelpunt te zien. Het was weer Stan die na goed doorzetten de keeper verschalkte met een fraai schot 2 – 3. Cabauw probeerde de laatste tien minuten nog een goal te forceren maar de slimme Gouwenaren wisten dit te voorkomen en gingen met drie punten in de tas naar Gouda terug.

    Volgende week gaat de reis via het “kerkepad” naar Polsbroek waar er uit een ander vaatje getapt zal moeten worden om de punten mee naar huis te kunnen nemen.