• Gouderak kwam deze zaterdag waarschijnlijk naar Cabauw voor hun laatste kans om degradatie naar de vijfde klasse te ontlopen, er moest dus gewonnen worden. Cabauw, zou je zeggen, was dus gewaarschuwd! Met een lekker zonnetje en de wind in de rug werd er door Cabauw deze middag afgetrapt. Cabauw ging direct in voorwaartse richting en dat leverde in de derde minuut al een kans op. Wessel werd weggestuurd op rechts en gaf een lage voorzet die langs de keeper ging en voor de voeten van Hugo belandde die een paar meter voor een leeg doel de bal over de lat wist te tillen, helaas. De supporters van Cabauw gingen er is goed voor staan want als dit zo door zou gaan viel er deze middag het nodige te beleven. Ze kwamen echter bedrogen uit. Cabauw bleef in de aanval maar de vizieren stonden deze middag duidelijk niet op scherp. De mogelijkheden en kansen kwamen wel maar de Gouderak goalie gaf deze helft geen krimp. Deed Gouderak dan helemaal niets? Jawel ze kwamen diverse keren gevaarlijk door maar ook de jonge ploeg uit Gouderak wist het net niet te laten bollen want ook Rudy stond zijn mannetje en hield zijn doel schoon.

    De tweede helft, na waarschijnlijk een “speech” in de rust van de trainer, begon beter al was het nog niet hoogstaand. Na een minuut of zeven was het dan eindelijk toch raak. De bal kwam na een rommelige situatie voor het doel van Gouderak voor de voeten van Hugo die ditmaal wel het doel wist te vinden 1-0. Maar amper van de vreugde bekomen was het vijf minuten later alweer gelijk. Door diverse verdedigingsfouten wist aanvaller Bob Olde Heuvel van Gouderak met een mooi afstandsschot te scoren 1-1. Cabauw toch wel geschrokken van die tegengoal moest weer aan de bak. Diverse mogelijkheden liepen op niks uit tot de vijvenzeventigste minuut. Onze 17 jarige middenvelder Stan wist een voorzet van rechts om te zetten in een doelpunt 2-1. Hierna begon Gouderak, verliezen was geen optie, meer de aanval de zoeken wat voor enkele hachelijke situaties zorgde voor het doel van Cabauw maar deze keren liep het goed af. In de negentigste minuut werd er wederom door Stan een eind gemaakt aan de illusie dat Gouderak met de punten naar huis zou gaan. Een mooie aanval over rechts werd afgemaakt door de middenvelder 1-3. Geen al te beste wedstrijd maar wel 3 punten in de tas en er hoeft waarschijnlijk niet meer naar beneden op de ranglijst gekeken te worden.

    Komende weekend gaat de reis naar Boskoop waar Floreant de volgende tegenstander is, aanvang 14.30 uur. Ook deze week zijn er weer foto’s gemaakt door onze huisfotograaf Joop en te zien op de site van Cabauw.
    Tot in Boskoop.