Samenvatting seizoen Cabauw 2

Waarom elke week een heel wedstrijdverslag schrijven als het ook gewoon aan het einde van het seizoen op een a4tje kan? Hieronder zal ik u een korte samenvatting geven van het afgelopen seizoen voor Cabauw 2. Net als de vorige jaren bestond het tweede van Cabauw ook dit jaar uit een mix van jong en oud. Waar de jongste nog met zijn rijbewijs moet beginnen is de oudste al bezig met de plannen voor na z’n 65’tje. Want ook dit jaar heeft Aram, naast het coachen, weer vele wedstrijden in de punt mogen staan.. Echter zonder bijster veel succes. Waar hij vroeger nog wel eens een doelpuntje meepikte, bleef de teller dit jaar op nul doelpunten staan voor Cabauw 2. Zal je altijd zien, dat hij voor zijn leeftijdsgenoten van Cabauw 5 (vijftig +) elke wedstrijd wel het net wist te vinden. Genoeg over de talenten van Aram gesproken, tijd voor wat hoogte- en dieptepunten van de wedstrijden die het afgelopen jaar door Cabauw 2 gespeeld werden.

Net als elk jaar moest het tweede een aantal wedstrijden wachten tot dat de eerste driepunten gevierd konden worden. Op 27 oktober was het eindelijk zover. De wedstrijd tegen de “oudjes” van deze competitie werd gewonnen. Nieuwenkerk werd op deze vroege zondagochtend (voor de jongeren onder ons) met 2-1 verslagen.

Vanaf die wedstrijd begon het tweede eindelijk een beetje te draaien, met uitzondering van Leonidas uit. Deze tegenstander uit Rotterdam wist het voor elkaar te krijgen om de wedstrijd al om half 10 van start te laten gaan. De jongeren uit het team hadden net de fiets in de schuur gezet na een avondje stappen in de Manebrug of haan kraaide alweer. Ook voor Wesley en André was het erg vroeg, terwijl deze twee harde zwoegers van Van Baaren het eigenlijk gewend moeten zijn om zo vroeg op te staan. Helaas ging deze wedstrijd, mede door het vroege tijdstip, met 4-1 verloren.

Voor de wedstrijden die daarop volgde moesten wij enkele uurtjes later verzamelen, wat gelijk invloed had op de resultaten. Hillegersberg werd namelijk gelijk al met 6-2 verslagen. Deze drie punten werden mede mogelijk gemaakt door de clubtopscoorder van de seniorenteams: Rick Hukom. Met zijn leeftijd nog rustig op ’t gemakkie twee doelpunten maken…  Een prestatie waar een eerder benoemd persoon van dezelfde leeftijd nog een voorbeeld aan kan nemen (ik zal geen namen noemen). De week daarop werd er met een hoop vertrouwen afgereisd naar Stolwijk. Het spel van Cabauw was niet van hoogstaand niveau, maar toch werden er drie punten mee naar huis genomen. Over hoogstaand gesproken…. Collin Boere kreeg het voor elkaar om met zijn 1.98 de bal rustig in het doel te koppen. Een belangrijk doelpunt, die na nog wat hectische minuten voor de overwinning zorgde.

Op 2 februari stond de wedstrijd tegen Haastrecht op het programma. De tegenstander, dat uiteindelijk kampioen in deze competitie geworden is, werd netjes op 1-1 gehouden. Hierbij moet ik u wel zeggen dat onze sluitpost, André Slootjes, één wereldpartij keepte. Ik weet zeker dat hij, op basis van die wedstrijd, de vaste keeper van Louis van Gaal werd. Nadat we achter elkaar nogmaals van Nieuwenkerk en Zwarte Pijl de maximale score wisten te behalen, waren de laatste wedstrijden toch een beetje wisselvallig.

Tenslotte wil ik u mededelen dat de prestaties, over het gehele seizoen gezien, nog niet eens zo slecht zijn voor het tweede. Te wetende, dat geen elke wedstrijd met dezelfde basis begonnen werd. De ene keer had iemand zich namelijk verslapen. De andere keer meldde mensen zich op ’t laatste moment af omdat ze toch niet helemaal ongeschonden uit het uitgaansavondje in bed waren beland. Ondanks alles heeft Cabauw 2 het voor elkaar gekregen om zevende van de competitie te worden met 24 punten. Via deze weg wil ik, namen het tweede, Aram en Pieter bedanken voor alle inspanningen die zij het afgelopen jaar verricht hebben.