Pinkersterweekend JO-13-2

Afgelopen Pinksterweekend is de JO-13-2 van vrijdagmiddag tot zondagmiddag in Lommel (België) geweest, omdaar mee te doen aan de Lommel Trophy. Om half 6 verzamelde iedereen op het voetbalveld en na behoorlijk passen en meten kon alle bagage mee. We moesten een behoorlijk stuk A2 rijden en dat was met het Pinksterweekeinde in het vooruitzicht natuurlijk behoorlijk druk. Dus onderweg veel file. Maar met kijken naar alle andere auto’s en proberen contact te zoeken met die mensen, gaat de tijd snel. We hebben zelfs mensen die dringend aan snoepjes toe waren voorzien van dropjes en schuimpjes. Dikke pret dus.

Eenmaal aangekomen in België kregen we een mooie accommodatie toegewezen. We sliepen in een verblijf van de Chiro, de Belgische scouting. Alle luchtbedden opblazen en alle voetballers pasten precies in 1 slaapzaal. Dan blijft de andere zaal over voor de 4 begeleiders…eerlijk verdeeld toch? In het gebouw zat ook Gouderak met een team en nog twee andere teams, waaronder een Duits team. Vooral Gouderak vonden onze boys wel interessant, want die hadden ook 3 leuke meiden in hun team. En die meiden vonden op hun beurt Cabauw wel weer leuk, dus dat leverde gezellige uurtjes op. Tegen een Duits team is het leuk voetballen, dus die vrijdagavond speelden de jongens hun eerste interland op de velden rondom onze slaapplek. Verder werd er Koehandel gespeeld en hebben er kinderen lekker zitten dobbelen. Zo rond 12 uur was het toch wel tijd om naarbed te gaan, want er moest de volgende dag natuurlijk ook nog gevoetbald worden. Na een uurtje keten in de slaapzaal, moest om 01.00 uur iedereen toch echt verplicht gaan slapen.

De volgende morgen eerst naar de eetzaal voor een ontbijtje. Die eetzaal lag vlakbij onze eigen accommodatie, dus we konden er lopend heen. Best leuk om iedereen zo langs het ontbijtbuffet te zien lopen. De overnachtingen, het ontbijt en het avondeten waren allemaal inbegrepen bij dit toernooi.

We moesten zaterdag om 11.20 uur de eerste wedstrijd spelen. Toen bleek dat weinig slaap en vervolgens goed presteren nog niet helemaal meevallen. Veel spelers waren niet bij de les en we verloren. En eigenlijk is dit het hele toernooi een beetje ons struikelblok geweest. Op zaterdag hebben we uiteindelijk 1 wedstrijd met 0-0 gelijk gespeeld. Toch nog een puntje gehaald…Nu was de tegenstand soms ook fors; tot aan hoofdklasseteams aan toe. Uiteindelijk werden we derde in de poule van 4, wat betekende dat we op zondag tegen alle andere nummers 3 en 4 van de poules gingen spelen. Ook Gouderak zouden we zondag dan gaan treffen als tegenstander. Zaterdagavond eerst met zijn allen macaroni eten en daarna een tijdje spelen.

Voor het toetje en voor kids die misschien niet heel veel Belgische macaroni op hadden hebben we ook de McDonalds in de buurt nog een bezoekje gebracht. Een frietje of broodje en daarna een Mc Flurry. Dat leverde voor de medewerker van Mc Donalds wel wat Mc Flurry-stress op, want hoe hou je alles uit elkaar? Uiteindelijk is het gelukt. Op groot scherm hebben we toen nog de Champions League finale gekeken. Rond 23.00 uur moesten de kids naar bed, want de volgende ochtend stond om 09.00 uur de eerste wedstrijd al op het programma…En daarvoor moest alles worden opgeruimd en nog worden ontbeten; dus de wekker stond op kwart voor 7.

Over het voetbalop zondag kunnen we eigenlijk ook kort zijn; het verliep niet geheel vanzelf. Op zondag hebben we alles verloren (ook vanGouderak…) Gelukkig maakten de Belgische frieten, die erg lekker waren, veel goed. Maar ja, we gingen ook niet voor de punten, maar voor een leuk weekend. Dat leuke weekend is het absoluut geworden. Het was erg gezellig en de boys hebben zich voorbeeldig gedragen. Natuurlijk hadden een paar puntjes meer of doelpunten ook wel mooi geweest. Daar gaan we dan volgend jaar maar voor, want wat ons betref

t is zo’n weekend wel voorherhaling vatbaar. Aan het einde van de dag nog met z’n allen op het podium met de medaille en toen weer terug naar Cabauw.

De begeleiding van dit weekend was in handen van: Marcel de Keijzer, Sjors van Beek, Angelique Murray, Peter Murray en Arjan van den

Hoek. OokRobert Vermeulen was zaterdag nog als extra coach aanwezig.

Deze kids waren allemaal mee: David Okhuyzen, Guido Murray, Dink Rietveld, Roy de Keijzer, Kas de Keijzer, QuintenWassink, Lorenzo Wassink, Kai van Beek, Paul Becking, Ilja van de  Ven, Finn van Beek, Bjarne van den Hoek, Mats Vermeulen, Duco Faay en Sten Kurver.