Cabauw 5 – Stolwijk 6

Nog vijf wedstrijden te gaan in deze spannende competitie. Zondag 6 april was Stolwijk bij ons te gast. Niet bepaald een hoogvlieger, maar ja, je moet er toch maar even van winnen. Op de langdurig geblesseerden na, waren we nagenoeg compleet. Daarbij was Aram weer van de partij. En Kees vd B. was er ook nog voor noodgevallen. Na rust zou ook Dennis nog aansluiten, invalscheidsrechter Rob vd IJ. was geregeld, het veld was wat vochtig van de nacht en zo waren alle ingrediënten aanwezig voor de volgende winstpartij.

Het begin was wat stroef. Stolwijk had het achterin aardig staan en hadden voorin hun snelste en beste spelers. Aldus liet onze geroutineerde verdediging hen maar even uitrazen. Echt gevaarlijk werden ze overigens niet. En toen de 1-0 was gevallen, was het verzet helemaal gebroken. Rick ontving de bal in het strafschopgebied, kapte zijn tegenstander uit en met een halve volley schoot hij de bal onhoudbaar in het doel van Stolwijk. Dit was voor Stolwijk nu niet bepaald het sein om massaal te gaan aanvallen, dus konden wij rustig werken aan het uitbreiden van de voorsprong. Opnieuw ontving Rick de bal in het strafschopgebied en met een schijnbeweging zette hij de verdedigers op het verkeerde been om daarna met een bekeken schuivertje in de rechterhoek de 2-0 te maken. En ook de 3-0 viel nog voor de rust. Vanaf links schoot Rick op doel en de bal werd door hun keeper (toch? Of was het de paal) wel weggewerkt, maar viel pardoes voor de voeten van Aram, die al weer op het goede plekje stond. Heel gemakkelijk was het nu ook weer niet, omdat de bal een behoorlijke snelheid had, maar een man van zijn status moest die bal toch in het doel kunnen schieten. En dat deed hij dus ook. De hoek was klein, maar uiterst beheerst roste hij de bal tegen het net. En zo bereikten we al weer met een royale voorsprong de rust. Daar hebben we echt patent op de laatste vijf wedstrijden.
De rust werd maar weer eens gebruikt om d te puzzelen aan de opstelling. Ook die puzzel werd weer uitstekend opgelost en zo hadden we weer geen morrende spelers. Het was na rust wel wat slapper van onze kant, maar even zo goed vloog de vierde goal er tocht in. Een prachtige aanval werd met een vallende kopbal door Rick afgerond. Kevin gaf de bal diep op Dennis aan de rechterkant. Op dat moment riep Rick al duidelijk hoorbaar: tweede paal, dus je zou verwachten dat de heren van Stolwijk daar dan wel rekening mee zouden houden, maar niets was minder waar. Dennis gaf een prima voorzet op maat en Rick hoefde zijn hoofd er alleen maar tegen aan te zetten. Hij moest er wel voor door de knieën, maar je moet iets over hebben voor die topscorertrofee. Zoals ook de laatste weken het geval was, liepen we toch weer tegen een tegendoelpunt aan en zo werd de eindstand bereikt met 4-1. Scheidsrechter en publiek bedankt, spelers van Stolwijk bedankt voor de medewerking, maar nu gaat het alleen nog maar over de wedstrijd van het seizoen. Zondag 13 april spelen we thuis tegen CKC, de nummer 1 van de ranglijst. Zij hebben een voorsprong van vier punten, kortom er moet worden gewonnen (uit was het 2-0), willen we nog een prijs pakken dit seizoen. Bij een gelijkspel of verlies is onze rol uitgespeeld en kunnen we zelfs nog afzakken naar de derde plaats. Komt allen kijken, we spelen in het rood en we beginnen pas om 10.00 uur, dus je kunt nog gewoon thuis ontbijten en de kinderen aankleden. Tot zondag!