Cabauw JO13/JO11 Top

Teamfoto

E-top-IMG_1842

Selectie

Jonge toppers die in wisselende samenstelling mooie wedstrijden spelen tegen andere talenten uit onze regio.

Informatie

De Voetbal Technische Commissie heeft, op basis van de ontwikkelingen binnen de jeugdopleiding (bovenbouw en onderbouw) alsook bij de jong-senioren, besloten de opleidingsteams Jong Cabauw, Cabauw -15 en de J’O13/J’O11-Top ook in het voetbalseizoen 2016/2017 weer regelmatig te laten voetballen.

Het doel is jeugdige spelers (vroegtijdig) extra leermomenten aan te bieden onder deskundige begeleiding.
De extra leermomenten zullen voornamelijk via wedstrijden tegen sterke tegenstanders worden opgedaan, maar een incidentele teamtraining behoort ook tot de opleidingsmogelijkheden.

Voor Jong Cabauw team mannen/jongens én team vrouwen/meisjes worden spelers in de leeftijdscategorie 15 tot en met 22 jaar geselecteerd, waarbij extreem getalenteerde spelers vanaf 14 jaar in principe ook een kans op selectie maken.

De doelgroep van Cabauw -15 betreft spelers in de leeftijdscategorie 15 jaar en jonger. Daarnaast is er de mogelijkheid om (oudere) dispensatiespelers op te stellen. Hierbij gaat het dan vooral om sleutelposities, als alternatieven binnen de selectie niet of onvoldoende beschikbaar zijn.

De JO13/JO11-Top wordt samengesteld uit talentvolle pupillen, die naast 7:7 regelmatig ook al op een groter veld gaan voetballen (9:9 ofwel 11:11).

Spelers die voor selectie in aanmerking komen, moeten het niveau aankunnen of zich in die (goede) richting ontwikkelen.
Daarnaast moeten de geselecteerde spelers in de wedstrijd een team kunnen vormen, dat qua opstelling en organisatie voldoende in balans is. Per wedstrijd kan er sprake zijn van een wisseling in de selectie.

Links naar documenten

Video’s