Zwarte zondag in Cabauw

Cabauw verloor met 1-2 van Ammerstol.

Cabauw- Ammerstol 1-2

Door Lieuwe van Slooten

“Dit is de pijnlijkste nederlaag van het seizoen”, dat zei Mo Duzgun, trainer Cabauw, na afloop van Cabauw – Ammerstol. De rivaal, hekkensluiter en concurrent in de strijd tegen degradatie, Ammerstol blufte Cabauw op alle fronten af.

De wedstrijd had niet lang nodig om los te komen. Binnen 20 minuten hadden de bezoekers al twee keer gescoord. De openingstreffer ontstond door een grote fout in de verdediging van Cabauw. De ervaren doelman André Slootjes had uit moeten komen op een diepe bal van Ammerstol, maar hij twijfelde te erg en liep juist achteruit. Daarmee vergrootte hij zijn doel en was het een koud kunstje voor de snelle spits van Ammerstol om de bal langs hem te schieten.  De tweede treffer van Ammerstol kwam ook voort uit een counter van de bezoekers. In de omschakeling speelde Ammerstol hun linker aanvaller vrij die de bal eerst aannam en toen op de pantoffel nam. De volley was onhoudbaar voor Slootjes die aan de grond genageld stond.

OUT en FOUT feest

Cabauw speelde niet goed en oogde wat tam. De thuisploeg maakte veel fouten en creëerde weinig kansen. Een van de spaarzame mogelijkheden was voor Soufian Benaoudi die de paal raakte. Cabauw leek zich het belang van de wedstrijd niet goed te realiseren. Het OUT en FOUT feest van de avond er voor zou een mogelijke oorzaak kunnen zijn. Dat feest was overigens wel in het belang van de club omdat de opbrengsten naar de uitbreiding van het sportpark van Cabauw gaan.

Thee

Na de thee kwam een feller Cabauw het veld op. Duzgun had ingegrepen en twee verdedigers gewisseld waar hij absoluut niet tevreden over was. Het nieuwe spelbeeld resulteerde in een grote kans voor Cees Spruijt die alleen door kon richting de keeper van Ammerstol. Het schot van Spruijt stuitte op dezelfde keeper die zijn, ietwat forse, lichaam ervoor gooide.

Gouden wissel

De tijd tikte weg in het voordeel van Ammerstol. Duzgun besefte dit en besloot in te grijpen. Hij bracht Dirk Klinkenberg binnen de lijnen om de druk op Ammerstol verder op te voeren. Het bleek een gouden wissel, want Klinkenberg stond nog geen vijf minuten in het veld of hij had de lang gewilde aansluitingstreffer gemaakt. De invaller reageerde het meest attent toen Ammerstol de bal niet weg kreeg uit eigen strafschopgebied.

Fanatiek

Onder aanvoering van de fanatiek coachende Duzgun zette Cabauw in de slotfase alles op alles. De oefenmeester vergat soms dat hij de bal er niet in kon schreeuwen. Tijdens dit slotoffensief waar Benaoudi de grootste kans kreeg, moest Cabauw het achterin wel dicht zien te houden. De snelle spitsen van Ammerstol loerde op mogelijkheid de wedstrijd definitief te beslissen. Die kans kwam er ook, maar ging net langs de, voor Ammerstol, verkeerde kant van de paal.

Droevig

Zo bleef het heel spannend in de laatste minuten van de wedstrijd, maar kwam Cabauw niet meer tot scoren. Toen de scheidsrechter affloot leken de spelers van Cabauw het pas echt te beseffen, dit was een hele pijnlijke nederlaag. “Ik ben diep droevig over deze nederlaag, dit hadden we niet mogen verliezen”, zei Duzgun na afloop. Cabauw heeft nog maar een punt voorsprong op Ammerstol en is door Bodegraven, dat van Haastrecht won, verstoten van de elfde plaats waarmee de club veilig zou zijn van nacompetitie. De 12e plek staat voor nacompetitie. “Het is alarmfase oranje, of misschien wel rood.”