WEER DAMESTALENT VV CABAUW GESCOUT DOOR DE KNVB!!!

Bij onze club zijn we gezegend met veel meiden en dames die bij ons het mooie spelletje voetbal spelen. Dan is het ook niet zo gek dat we ook toppertjes in de dop hebben.

2 jonge meiden zijn geselecteerd door de KNVB om komende vrijdag 6 maart in Zeist mee te doen aan KNVB selectieactiviteiten.

Zij mogen kun kwaliteiten tonen aan de experts van de KNVB! Wie weet weten zij beiden of een van hen door te dringen tot de voetbaltop van het Nederlandse damesvoetbal. Een mooi visitekaartje voor onze club, maar vooral leuk voor de meiden in kwestie!

Succes dames komende vrijdag!

SENSATIONELE PENALTYREEKS JO15

Onze jeugdige talenten van JO15 beleefden 2 maart een bijzondere avond in de derde ronde van de Regio Cup. Na een wedstrijd op het scherpst van de snede bleef er een gelijke stand op het scorebord staan.

Dus waren strafschoppen het gevolg. En dat werd het Moment of Fame voor onze getalenteerde keeper Remco van der Heide. Maar liefst 3 penalties wist hij te stoppen en om het helemaal zijn avond te maken scoorde hijzelf de beslissende penalty!!! GROTE KLASSE!

Op naar de 4e ronde mannen en hopelijk een mooie thuiswedstrijd voor onze mooie tribune afgeladen met enthousiaste supporters!

BERICHT VAN ONZE VERZORGSTER INGEBORG!

Hallo, spelers, trainers en scheidsrechters van VV Cabauw,

Nu we wat verder in het seizoen komen, komen er ook iets meer blessures waarvan er enkele te voorkomen zijn.

Met name de hamstrings is een vast item in de massageruimte.

Om de blessure te voorkomen, zijn een paar dingen belangrijk:

• Zorg voor een goede warming-up voorafgaand aan training en wedstrijd.
  • Bouw de warming-up op van licht joggen naar sport specifieke bewegingen.
  • Daarna verleng je de spieren door te rekken. Als je niet weet hoe je de hamstrings rekt vraag advies aan je trainer en/of kijk op internet naar filmpjes hoe je op een goede manier je hamstrings kan rekken.
  • Mocht je weten dat je verkorte hamstrings hebt, probeer dagelijks goed te rekken. Hierbij houd je de rek 20 tellen vast en herhaal dit 3x. Doe dit een paar keer per dag.
  • Bij gevoeligheid voor spierblessures in de benen is het verstandig om langs de fysiotherapeut te gaan voor de oorzaak van het probleem.

Een spierscheuring houdt je al gauw een aantal weken langs de kant.

Dus wees zuinig op jezelf en je lichaam.

Groetjes,

Ingeborg

Massagepraktijk Borg

BEZOEK AAN DE VOETBALWEDSTRIJD FC UTRECHT – SPARTA

Goedenavond Jeugdleiders – trainers,
Op 8 maart 2020 organiseren wij een bezoek aan de voetbalwedstrijd FC Utrecht – Sparta.
Via deze link https://www.fcutrecht.nl/cabauw kunnen jullie zelf wedstrijdkaarten kopen tegen een gereduceerd tarief voor de wedstrijd FC Utrecht – Sparta Rotterdam,
die gespeeld wordt op zondag 8 maart om 12.15 uur in Stadion Galgenwaard. Kosten voor de Jeugd t/m 15 jaar € 7,50 en vanaf 16 jaar € 12,50.
Busvervoer wordt geregeld vanaf het voetbalveld VV Cabauw, de eigen bijdrage hiervoor wordt vermeld op de inschrijflijst.
Binnenkort kun je je inschrijven op de lijst in de voetbalkantine.
Om gebruik te maken van de gereduceerde prijzen dienen jullie te kiezen voor de vakken N tot en met U.
Iedereen mag mee, wij hopen dat er veel animo is en zien uit naar een plezierige wedstrijd !
Tevens is de datum van het Jeugd Lopikerwaard Toernooi bekend; zaterdag 13 juni 2020 wordt het toernooi georganiseerd bij V.V. Cabauw.
Informatie over het toernooi en wedstrijdschema’s volgt t.z.t.
Voor het toernooi hebben wij veel vrijwilligers nodig, geef het door, aanmelden kan via de mail avb.murray@ziggo.nl
Willen jullie deze informatie delen met jullie spelers/speelsters en ouders ?
Zijn er vragen dan horen wij dit graag.
Vast hartelijk dank en vriendelijke groeten,
Jeugdcommissie VV Cabauw
Paul Hoppe, Arnoud van Dijk, Jacqueline Sluijs, Angelique Murray, Arjan vd Hoek, Mariska van Baaren

EVEN NADER VOORSTELLEN! INGRID

Hallo,

Ik ben Ingeborg van den Hoeven, de nieuwe verzorgster bij VV Cabauw sinds het voetbalseizoen 2019/2020. Ik ben aangetrokken om de selectie te verzorgen bij blessures. Dit gaat soms samen met korte, intensieve sportmassage en/of taping.

Om toekomstige blessures te vermijden geef ik ook aan de overige leden van VV Cabauw advies over het gebruik van je spieren en het optimaal gebruik van je lichaam.

Niet alleen help ik onze sporters om het beste uit hun lichaam te halen, ik heb ook een eigen massagepraktijk in IJsselstein: Massagepraktijk Borg.

Hier kun je terecht voor verschillende massages. Naast sportmassage geef ik o.a. ontspannings-, zwangerschaps- en hotstonemassage.

Wanneer je last van je spieren hebt en een uitgebreidere (sport)massage nodig hebt, dan kun je bij mij terecht voor een afspraak in de praktijk. Leden van VV Cabauw krijgen in 2020 10% korting op elke massage.

Bij last van andere klachten of pijn ga je eerst naar de huisarts of de fysiotherapeut.

Zorg bij het sporten, voor de training of wedstrijd in ieder geval altijd voor een goede warming-up en cooling-down, daarbij hoort ook het rekken van je spieren. Hierover kun je bij mij terecht voor een goed advies.

Wil je kennismaken of wil je kijken welke massage het beste bij je past? Kijk dan eens op www.massagepraktijkborg.nl of zoek me op bij VV Cabauw. Hier vind je me elke dinsdag vanaf 19:00.

Sportieve groet,

Ingeborg