Verslag Paasweekend C1

Alweer voor de 4e maal (duidelijk nu dus een traditie) gingen we met de vaders en zonen van Cabauw C1 een StayOkay locatie onveilig maken.

Evenals de vorige keren was het weer op zaterdag om 10 uur verzamelen  en dit keer was het verzamelpunt bij Jan thuis in een heuse houten feesttent waar net het verjaardagfeest van Jan was afgelopen.

We werden getrakteerd op koffie met gebak dus dat begon al goed.

Nadat nog wat laatste geld donaties bij Bert waren ingeleverd vertrokken we richting de StayOkay locatie bij Egmond aan Zee waar dit jaar de keuze op was gevallen door het organisatie comité.

De weervoorspellingen waren zoals gebruikelijk vaag maar het zag er al met al niet slecht uit dus vol vertrouwen gingen we op weg.

Na een ritje van 5 kwartier kon er worden ingecheckt en werden de kamers verdeeld.

Altijd spannend want niemand wil natuurlijk bij een snurker of ander geluiden makend persoon op de kamer liggen.

Na een lekker bakje koffie voor de vaders en glaasje fris voor de jongens konden we gaan beginnen aan de eerste activiteit van het weekend; mountainbiken

Door onze organisatie was perfect geregeld (zoals altijd) dat er voor iedereen een mountainbike gereed stond en konden we onder begeleiding richting het mountainbike parcours fietsen.

Dit was echter eerst nog ruim 10 km fietsen en dit bleek voor sommige al een aardige kluif……

Aldaar werd ons door 2  heuse instructeurs, begeleiders , beulen of hoe je ze ook mocht noemen de do’s en don’ts van het parcours verteld. Dat niet iedereen dit goed tot zich genomen had bleek aan het eind van de rit wel door een aantal gewonden vaders die te laat in de remmen hadden geknepen.

De groep werd in tweeën gesplitst en vervolgens was het gaan met die banaan. Over het parcours kan ik duidelijk zijn: pittig, zeker gezien het stevige tempo wat beide gangmakers er in hielden maar in de staart werd duidelijk geleden!

Of dit nu kwam door overgewicht, slechte conditie of slecht materiaal zal nooit helemaal duidelijk worden. Het ritje van het parcours weer richting de StayOkay was voor enkele ook nog zwaaaaaar afzien.

Hoe dan ook, het was een top rit, de wonden werden gelikt en na een paar biertjes en frisjes en weer top fit gingen we langzaam richting avondeten om daarna ons te gaan voorbereiden naar een van de hoogte punten van het Paasuitje: de KWIS.

Hier ook weer de spanning  van wie in welke de groep is ingedeeld en waar gaan dit keer de vragen over……

Nadat Bert (wie anders) de groepen had ingedeeld kon de quizmaster gaan beginnen met de vragen.

Dit jaar was echter anders dan andere, niet vertrouwde quizmaster Bert maar Leon was dit keer de quizmaster en tevens de gene die de vragen in elkaar had geknutseld en dit resulteerde in verrassende vragen waar niet iedereen op gerekend had. Op menig vraag bleek (inclusief Leon zelf) niemand het antwoord te weten J

Ook dit jaar moest er natuurlijk weer streng opgelet worden dat er niet gesjoemeld werd (gegoogeld) en ruste deze zware taak dit keer op mijn schouders.

Als laatste had Leon een speciale groepsopdracht bedacht waarbij iedereen in een kring moest gaan staan en iemand een linker en rechter hand moest geven maar dat werd niet door iedereen begrepen en eindigde dan ook in chaos.

Na afloop werd er weer lang nagepraat over de vragen en de antwoorden onder genot van maar weer een biertje en een frisje waarna op verschillende tijden de bedjes werden opgezocht.

Na een uurtje korter slapen door het ingaan van de zomertijd (het zat niet mee) verscheen iedereen weer fris en fruitig aan het ontbijt en werden de lunch pakketje klaargemaakt.

Met een strak blauwe lucht en daarbij horend zonnetje vertrokken we vervolgens richting strand om daar te gaan voetballen want dat onderdeel mocht natuurlijk niet ontbreken.

Ondanks het mooi ogende weer bleek op het strand al gauw dat het toch wel erg hard waaide en ook de temperatuur toch nog wel winters aanvoelde.

We lieten ons natuurlijk niet kisten en werden de lijnen uitgezet, de teams weer ingedeeld (natuurlijk door Bert) en kon de eerste pot beginnen.

Na een aantal minuten gespeeld te hebben en net een prachtig doelpunt was gescoord werd er vanaf de zijkant onverwachts ingegrepen; teveel wind en te koud voor de gene die langs de kant stonden.

Na kort overleg wat nu te doen werd in alle wijsheid besloten vroegtijdig richting Cabauw af te reizen om aldaar op echt gras verder het toernooi voort te zetten en te  hopen op wat minder wind.

Dat bleek gelukkig ook zo te zijn en konden we, nu met voetbalschoenen aan de voeten, het toernooi beginnen. Er werd er met inzet, enthousiasme, oogstrelende techniek en pure klasse gestreden en werd er vanaf de tribune en dug-out fel meegeleefd en aangemoedigd (of klonk er hier en daar ook wat hoon gelach?)

Moe gestreden en met lichte pijntjes hier en daar werden de douches opgezocht en kon na een kort ritje naar de Geste de weekend afsluiting beginnen.

Door het koude weer was de geplande BBQ ingeruild voor een buffet waar ook de moeders, broers en zussen natuurlijk weer aanwezig waren om het weekend gezellig met elkaar af te sluiten.

Bert maakte daar op de door hem bekende wijzen bekend wie dit keer de vader en zoon van het jaar waren geworden want daar ging het natuurlijk allemaal om.

Van de jongens was Sem B de winnaar en tot ieders verrassing en zeker die van hem zelf was dit keer Jan Faay de winnaar bij de vaders. Ik weet niet waarom maar waar andere jaren de uitslag zwaar in twijfel werd getrokken was hij het dit keer geheel met de uitslag eens.

Het was wederom weer een succes vol Paasweekend en zijn de plannen voor volgend jaar al weer in de maak.

Tot slot een dankwoord aan iedereen die aan de organisatie heeft bij gedragen, Super

Comments are closed.