COLUMN JAN DIRK V/D ZEE: CODE ROOD

 

COLUMN JAN DIRK V/D ZEE: CODE ROOD

Ik ben van de generatie Ignace van Swieten, Mario van der Ende en Dick Jol. Ik ben ook van de generatie hi-ha-hondenlul en niet mekkeren tegen de scheids. Natuurlijk, er gebeurde bij ons ook weleens wat, maar zoals het nu gaat, zo zout heb ik het nog niet gegeten.

Neem het citaat uit deze brief, die ik kortgeleden ontving van het bestuur van de Haarlemse scheidsrechtersvereniging. We hebben het hier nota bene over mensen die vrijwillig fluiten:

‘De amateurwedstrijd in de vijfde klasse tussen het eerste elftal van VINCI ’63 en Weteringdorp is gestaakt nadat de scheidsrechter werd belaagd door spelers en een kopstoot had gekregen. Bij de wedstrijd in de vierde klasse tussen FC Bayrakterspor 1 en V.V. Poldergasten 1 moest de scheidsrechter over de omheining springen om een veilig heenkomen te zoeken, waarna de politie hem uiteindelijk uit zijn benarde positie (kleedlokaal) wist te bevrijden.’

Korte lontjes

Korte lontjes, structureel wangedrag, maatschappelijke verharding, botsende (club) culturen, partijdige scheidsrechters, weinig sociale controle en een beperkte spelregelkennis… Wie na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen dacht dat we flinke stappen vooruit hebben gemaakt in het voetbal, ziet het misschien wel te rooskleurig in. Er is in de afgelopen jaren weliswaar sprake van een daling van het aantal excessieve overtredingen, zo blijkt uit de VSK– monitor (Veilig Sport Klimaat), maar het voetbal is nog steeds zwanger van agressie. Met name in de kelder van het amateurvoetbal mogen we van geluk spreken, dat zaken nog niet meer uit de hand zijn gelopen.

Het voetbal is nog steeds zwanger van agressie

De brief uit Haarlem is exemplarisch voor de noodkreten uit het land. Daarin staat één boodschap centraal: ‘In het voetbal zijn wij zaken normaal gaan vinden, die nergens anders getolereerd worden. Er komen bij ons meer excessen voor, dan in welke sport ook. De grens is bereikt’.

Dalend aantal incidenten

Een conclusie die overigens niet strookt met de cijfers van de KNVB Tuchtrechtspraak. Elk nieuw jaar zien wij in de officiële cijfers een daling van het aantal incidenten. Kennelijk gebeurt er dus van alles op de velden, waar geen melding van wordt gemaakt. Werkt dat misschien hetzelfde als bij een gestolen fiets? Je doet geen aangifte, omdat je denkt dat er toch niks aan wordt gedaan? Of is dit toe te schrijven aan schaamte, onwetendheid of angst voor nog meer ellende?

Elk nieuw jaar zien wij in de officiële cijfers een daling van het aantal incidenten

Ik heb helaas de antwoorden niet op deze vragen. Wat ik wel weet, is dat de zorgen van scheidsrechters in alle geledingen van het voetbal zo groot zijn, dat het woord ‘staken’ al is gevallen. Overigens een middel waar ik niet in geloof, maar mochten we in een massastaking terechtkomen, zouden we raar opkijken. Het voetbal ligt dan plat: code rood.

In gesprek

Evenwel doet de KNVB er alles aan om agressie op de voetbalvelden te stoppen. Clubs die problemen veroorzaken hebben we scherp in beeld en gaan met de KNVB in gesprek. Zien we geen verbetering, dan nemen we afscheid. Toch blijft het allemaal voetballen in hoog gras, wanneer spelers en het publiek hun houding naar de scheids niet 180 graden willen omgooien. Wat dat betekent? Geen discussies meer. Hij of zij leidt het spel. Jij niet. Respect graag!

P.s. de namen van de voetbalclubs in dit stuk zijn verzonnen. De rest is jammer genoeg echt.

COLUMNS JAN DIRK VAN DER ZEEBekijk hier de eerder gepubliceerde columns van Jan Dirk van der Zee.

 

Bericht komt van de site hieronder.

https://www.knvb.nl/info/44103/column-jan-dirk-vd-zee-code-rood

Zomerlidmaatschap bij de Tennisvereniging Lopik

Vereniging VVCabauw wil jullie een leuk bericht van Tennisvereniging Lopik delen met jullie, zeker een leuk activiteit voor de zomer!

De laatste jaren heeft de tennisvereniging regelmatig de vraag van voetballers gekregen of de mogelijk bestaat alleen gedurende de zomerperiode lid te worden om met name de periode waarin minder gevoetbald wordt op te vullen.

Tennisvereniging Lopik heeft besloten op deze vraag in te spelen door met ingang van dit jaar het zomerlidmaatschap in te voeren.
Dit zomerlidmaatschap loopt van 1 juni t/m 30 september. De  zomerleden kunnen deelnemen aan alle activiteiten welke in deze periode plaatsvinden. Voor voetballers een prima mogelijkheid om op een leuke en sportieve manier hun conditie op peil te houden.

zie de site van www.tvlopik.nl 

Winterlidmaatschap & zomerlidmaatschap

TVL biedt nu ook de mogelijkheid lid te worden voor de winter- of zomerperiode. Het winterlidmaatschap is speciaal in het leven geroepen voor leden van tennisverenigingen waar niet het gehele jaar kan worden doorgespeeld. Dankzij de allweather banen kan er bij TVL vrijwel het gehele jaar worden gespeeld! Het winterlidmaatschap loopt van 1 oktober t/m 31 maart.
Het zomerlidmaatschap loopt van 1 juni t/m 30 september. Deze lidmaatschapsvorm is speciaal voor sporters welke in de zomerperiode hun favoriete sport niet kunnen beoefenen zoals bijvoorbeeld voetbal.
Bij voldoende belangstelling wordt er voor deze leden ook nog een korte lescyclus georganiseerd. Meer info hierover kun je krijgen via onze tennisleraar (joostlopik@hotmail.com).
Klik hier voor info over contributie.

Start Pilot mobiel Digitaal Wedstrijdformulier

Start Pilot mobiel Digitaal Wedstrijdformulier

Met ingang van het seizoen 2017/2018 gaat de KNVB het mobiel Digitaal Wedstrijdformulier (mDWF) invoeren.

Leiders kunnen het formulier dan via een app op hun telefoon invullen en de scheidsrechter kan de spelerspassen via diezelfde app controleren.

Er hoeven dus geen pasjes meer meegenomen te worden (heel handig voor als de kantine eens een keer niet open is)!!

Cabauw VR1 is opgenomen in een pilot om tot het eind van dit seizoen het mDWF te testen.

Zondag 12 maart was de eerste wedstrijd waarbij het mDWF van toepassing was, Cabauw VR1 – Antibarbari VR 3.

De eerste ervaringen zijn heel positief.

Eef Walgaard van de KNVB was bij de “aftrap” aanwezig en heeft nog wat mooie plaatjes “geschoten”.

Uiteraard worden vóór de definitieve invoering alle betrokkenen tijdig geïnformeerd over de werking van het mDWF.

Namens het (wedstrijd)secretariaat

Aria Vreeswijk

DRINGEND VERZOEK!

DRINGEND VERZOEK!

In onze communicatie binnen de vereniging en met de KNVB

is het gebruik van WhatsApp en E-mail niet meer weg te denken.

Daarom het verzoek om wijzigingen van telefoonnummers en e-mailadressen,

maar ook huisadressen zo snel mogelijk door te geven aan de ledenadministratie

lavanbaaren@hetnet.nl of het secretariaat secvvcabauw@gmail.com.

Bestuur V.V Cabauw

Zwarte zondag in Cabauw

Cabauw verloor met 1-2 van Ammerstol.

Cabauw- Ammerstol 1-2

Door Lieuwe van Slooten

“Dit is de pijnlijkste nederlaag van het seizoen”, dat zei Mo Duzgun, trainer Cabauw, na afloop van Cabauw – Ammerstol. De rivaal, hekkensluiter en concurrent in de strijd tegen degradatie, Ammerstol blufte Cabauw op alle fronten af.

De wedstrijd had niet lang nodig om los te komen. Binnen 20 minuten hadden de bezoekers al twee keer gescoord. De openingstreffer ontstond door een grote fout in de verdediging van Cabauw. De ervaren doelman André Slootjes had uit moeten komen op een diepe bal van Ammerstol, maar hij twijfelde te erg en liep juist achteruit. Daarmee vergrootte hij zijn doel en was het een koud kunstje voor de snelle spits van Ammerstol om de bal langs hem te schieten.  De tweede treffer van Ammerstol kwam ook voort uit een counter van de bezoekers. In de omschakeling speelde Ammerstol hun linker aanvaller vrij die de bal eerst aannam en toen op de pantoffel nam. De volley was onhoudbaar voor Slootjes die aan de grond genageld stond.

OUT en FOUT feest

Cabauw speelde niet goed en oogde wat tam. De thuisploeg maakte veel fouten en creëerde weinig kansen. Een van de spaarzame mogelijkheden was voor Soufian Benaoudi die de paal raakte. Cabauw leek zich het belang van de wedstrijd niet goed te realiseren. Het OUT en FOUT feest van de avond er voor zou een mogelijke oorzaak kunnen zijn. Dat feest was overigens wel in het belang van de club omdat de opbrengsten naar de uitbreiding van het sportpark van Cabauw gaan.

Thee

Na de thee kwam een feller Cabauw het veld op. Duzgun had ingegrepen en twee verdedigers gewisseld waar hij absoluut niet tevreden over was. Het nieuwe spelbeeld resulteerde in een grote kans voor Cees Spruijt die alleen door kon richting de keeper van Ammerstol. Het schot van Spruijt stuitte op dezelfde keeper die zijn, ietwat forse, lichaam ervoor gooide.

Gouden wissel

De tijd tikte weg in het voordeel van Ammerstol. Duzgun besefte dit en besloot in te grijpen. Hij bracht Dirk Klinkenberg binnen de lijnen om de druk op Ammerstol verder op te voeren. Het bleek een gouden wissel, want Klinkenberg stond nog geen vijf minuten in het veld of hij had de lang gewilde aansluitingstreffer gemaakt. De invaller reageerde het meest attent toen Ammerstol de bal niet weg kreeg uit eigen strafschopgebied.

Fanatiek

Onder aanvoering van de fanatiek coachende Duzgun zette Cabauw in de slotfase alles op alles. De oefenmeester vergat soms dat hij de bal er niet in kon schreeuwen. Tijdens dit slotoffensief waar Benaoudi de grootste kans kreeg, moest Cabauw het achterin wel dicht zien te houden. De snelle spitsen van Ammerstol loerde op mogelijkheid de wedstrijd definitief te beslissen. Die kans kwam er ook, maar ging net langs de, voor Ammerstol, verkeerde kant van de paal.

Droevig

Zo bleef het heel spannend in de laatste minuten van de wedstrijd, maar kwam Cabauw niet meer tot scoren. Toen de scheidsrechter affloot leken de spelers van Cabauw het pas echt te beseffen, dit was een hele pijnlijke nederlaag. “Ik ben diep droevig over deze nederlaag, dit hadden we niet mogen verliezen”, zei Duzgun na afloop. Cabauw heeft nog maar een punt voorsprong op Ammerstol en is door Bodegraven, dat van Haastrecht won, verstoten van de elfde plaats waarmee de club veilig zou zijn van nacompetitie. De 12e plek staat voor nacompetitie. “Het is alarmfase oranje, of misschien wel rood.”

Cabauw in het nieuws, in AD

In het AD van 1-2-2017, Utrecht deel, stond artikel over de plannen van de Stichting Sportpark Cabauw met het mooie complex aan de Nic van Catsweg!

Hoe gaat het nu toch met Cabauw 3

Hoe gaat het nu toch met Cabauw 3…..???

 

…….. dat was een vraag, die ik alweer meerdere keren voorgeschoteld kreeg en dacht toen gelijk….. Kom….., laptop op ’t schootjie en ff tikken……..iets wat bij Cabauw 3 gesneden koek is, met n likkie boter…….

 

Het nieuwe seizoen is inmiddels meerdere wedstrijden onderweg ( winterstop ).  Maar laten we beginnen bij het begin…..

 

Veel verschuivingen binnen ons team. Ik kan nu 1 1/2 kantje gaan zitten typen en dit alles op papier gaan lopen zetten, maar graag bespaar ik dat u én de server van de voetbal, die dit verslag via de mail moet gaan verwerken…….., dussss….

Zoals gewoonlijk startte we ook dit seizoen weer met bekerwedstrijden, 3 stuks. Wij grijpen deze potjes altijd met beide handen aan om de hele koppel weer wat speelminuten te laten maken en ( door al die verschuivingen ) aan mekaar te laten wennen. Fantastische opzet en ieder seizoen weer een groot succes.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Antibarbari 8 en omgezet in een 4-0 winst. Bij de 2e was ESTO 4 de opponent, maar die gaven een paar dagen van te voren al op, dus,  ….. automatisch 3 punten erbij …..  makkelijker kan je er niet aankomen, toch…..??? De 3e en tevens laatste wedstrijd werd, in de schaduw van de Kuip, met 2-3 gewonnen bij Overmaas 1. Dat zijn dus 9 punten voor Cabauw 3!!! Wat een resultaat…!!!! Waar vele van onze spelers toch ook een soort van schrokken…:  Weg vrij weekend met het gezin op de Sprookjescamping in Sprookjeschalet van Beek, nr 193. Maar vooruit hoe vaak gaan we dit nog meemaken….???

 

18/9 De competitie ging van start en begon voor ons gelijk goed….. Onze tegenstander ( Zwervers 3, red. ) had zich terug getrokken, dus géén partijtje voor ons, vandaag op ’t program.  Enkele spelers konden gelukkig nog aansluiten bij 2 en 4 en andere gingen dus naar, dat eigenlijk al eerder geplande weekendje in Sprookjeschalet van Beek….

 

25/9 Nou…….eindelijk mochten wij ook van start….. een uitwedstrijd bij Soccerboys 1 in Bleiswijk. Heerlijk……., bijna té heerlijk voetbalweer, perfecte grasmat en een leuke tegenstander. De ideale inleiding voor een overwinning. En die kwam er ook…!!! Comfortabele 2-0 voorsprong door doelpunten van Jacco en Bart, er werd leuk gevoetbald en we blonken uit……. in het missen van de 3 tot en nu zal ik dit keer niet overdrijven, met 8-0. En zoals een voetbalwet luid, viel de 2-1 achter Robin. Werd het toch nog even spannend, maar de punten konden na 90 min. gelukkig in ’t tassie…..

2/10 Vandaag mochten we TOGB 5 verwelkomen op ons prachtige complex. Van deze jongens wisten we eigenlijk net zoveel als van al onze  tegenstanders, eigenlijk helemaal niets. Wel dat ze al 2 wedstrijden met aardige grote uitslagen hadden gewonnen. Dus het kon zomaar eens zijn, dat we vandaag stevig aan de bak moesten. En dat was dus ook het geval. Nu is het zo, dat als wij tegen een sterke (re) tegenstander spelen, er bij ons, in het algemeen, een knop omgaat en dat je dan van die actie’s gaat krijgen zo van: Jeroen pakt de bal af, Jeroen passeert 3 man, Jeroen geeft ‘m voor en Jeroen kopt ‘m zelf ook nog op doel…!! En als u het nu goed leest, kopt Jeroen ‘m OP doel en niet IN het doel, helaas… Waar we vorige week wel scoorden, kregen we vandaag die bal er niet in.           Al hadden we daar wel weer genoeg kansen voor….. Jammer, dan ga je met 0-0 de rust in. De 2e helft, waren de rollen totaal omgedraaid. Daar waar wij de 1e helft de bovenliggende partij waren, werden we de 2e helft compleet overklast. Hun met 5, niet de minste, verse krachten en de wind lekker in de rug, trakteerde ze ons, op de 1e nederlaag van dit nog prille seizoen. Het werd uiteindelijk 0-3.

9/10 Goed…… 2 gespeeld, 1 verloren en 1 gewonnen alle opties waren weer mogelijk….. geweldig toch….!!! Vandaag naar het altijd lastige en stugge VEP 4 uit Woerden. Door de nog aanhoudende personeelsproblemen bij het 2e, hadden wij voor vandaag een paar ‘vaste’ krachten afgestaan. Des al niet te min toch met een mooie koppel afgereisd. Deze was bij ons weer eens aangevuld met Ronald. Naast Sjors, was Ronald het feestvarken, de gevierde man, de…. tja…. geef ’t anders zelf een naampje, maar Sjors doordat hij vandaag een kaarsje extra uit mocht blazen en Ronald, omdat hij voor ons een punt uit het vuur had gesleept. Nouja….. gesleept…… daar waren de meningen over verdeeld. Wij hadden de scheidsrechter vandaag niet echt mee….. laten we maar zeggen….. Uitslag na 2x achter te hebben gestaan: 2-2.

16/10 Ik zeg: Haastrecht 4…. ik zeg: Jonge honden….. ik zeg: 2x 45 min. vol gas onder druk, met de kont in eigen 16…. ik zeg: Een scenario waar de technische staf toch wakker van kan liggen. Gelukkig, was niets minder waar…..Phiiieeeuuwww….. Weer een bont gezelschap met dit keer Nick én onze Sjakie op z’n wondersloffen en bijna wiskundeleraar Ivan én natuurlijk niet te vergeten: good old Joost in de gelederen, trokken we vandaag ten strijden. Een wedstrijd vol kansen….. vol gemiste kansen. De 1e helft was duidelijk voor Haastrecht. Cabauw mocht zich tot winnaar benoemen over de 2e en uiteindelijk de wedstrijd. De punten bij kunnen schrijven, door doelpunten van Bart 2x en Jelmar, 1-3. De grootste winst die we vandaag hadden geboekt, was dat Joost na maanden lange afwezigheid weer minuten voor de ploeg had gemaakt. Met deze overwinning, vol zelfvertrouwen naar volgende week. Dan staat de bekerwedstrijd tegen het onbekende D.O.S.R. 6 op de rol……

23/10 Ja…. ik snij het toch maar weer een keer aan, maare dit had dus een lekker vrij weekend kunnen zijn…..

Hoooo…. hoooo ff…!!! Waarschijnlijk denkt u nu, zoiets van…: Wat een pessimist….!!! De hele tijd dat geprut over dat vrije weekend…. Maar dat is een klein plagerijtje van mijn kant naar enkele spelers binnen de groep, geintje dus….

D.O.S.R. 6 uit Roelofarendsveen…..ik was blij dat we thuis moesten voetballen….. Een onbekende ploeg, uit een geheel andere competitie en waarschijnlijk uit een heel ander district….??? Maar wat maakt het uit….!!! Laat ze maar komen….. !!! En dat deden ze. Een hele leuke tegenstander en ze kwamen op vele vlakken overeen met ons. Enige verschillen waren de leeftijd en het gewicht, maar ballen dat konden ze…. en goed ook…!!! Dan komt het toch aan op dat technische en tactische inzicht die het verschil moeten gaan maken…… NOT…… Wij hadden gelukkig ( nog B- junior ) Bart v/d Berg, zoon van, op het doel, die op ’t gemakkie  4, 1 op 1 duels pakte….., dussss…. Wij wakker en we groeiden steeds beter in de wedstrijd. En zoals ik u eerder in dit verslag had uitgelegd, worden wij sterker, trekken we ons op aan de sterke (re) tegenstander. Met als vervolg dat we de wedstrijd in ons voordeel over de streep trokken…..!!! Fantastisch gewerkt mannen, met de hele ploeg, complimenten….!!!  Nick mocht zich tot matchwinner benoemen. Een zware, maar wel verdiende:  2-1. Gaan we toch weer de koker in…….

Na het bekergenot van vorige week, voor u als lezer, 2 regels geleden, vandaag weer lekker voor de competitie. Op dit moment draaien we, net zoals de afgelopen 5 seizoenen, mee in de middenmoot. We vinden ons gelukkig wel terug op een hogere notering dan Cabauw 2, die eveneens in deze competitie actief is.

Cabauw 2….. ????? Ziet ik u denken….??? Jazeker…… ik zal het u in een notendop proberen uit te leggen….

Begonnen in hogere klasse…. steeds te weinig mensen…. moeilijk voetballen zo…. 115x vergaderen, hoe nu verder…. ‘oude’/ gestopte leden benaderd…. en BAM 20 man op papier, om als recreatief elftal lekker te gaan ballen in dezelfde klasse als ’t 3e….

Fantastisch dat het nu zo is, staan er in ieder geval nog 2 krakers op ’t program.

Waar was ik gebleven…. ohja, vandaag weer lekker voor de competitie….

30/10 Cabauw 3 – S.V.S. 1 de wedstrijd van afhaken of aanpikken met de top van de middenmoot. Voor ons een, laten we zeggen, 6 punten wedstrijd. Info verstrekt via Aram en zijn conclusie was: “Die moeten jullie mákkelijk kunnen hebben…!!!” Het 2e had al gespeeld tegen deze gasten en waren helaas kopje onder gegaan…..

Welkom in de 5e klasse….. hahahaha…..!!!

Nee hoor, ook S.V.S. beschikt gewoon over een zeer degelijke ploeg. Maar toch door doelpunten van 2x Pascal en Bart werd deze, zwaar op karakter gespeelde pot, weer tot een overwinning gepromoveerd. Onze gasten werden met 3-1…..op de broek weer naar het prachtige Cappele a/d Ijssel huiswaarts gestuurd en dan moesten we nog 15 min…..

6/11 Door de 3 zwaar bevochten punten van vorige week, hadden we een geweldige sprong gemaakt op de ranglijst. Zelf over S.V.S. gegaan. Nieuwekerk 7, de opponent van vandaag én Moordrecht hadden punten gemorst, waardoor de aansluiting met de top er was. Konden de mannen van Cabauw 3 vandaag een vervolg geven en misschien de 2e plaats gaan pakken…??? Ja….. dat was mogelijk.

Maar Nieuwekerk was absoluut niet afgereisd om, “ff lekker”, in het waterige zonnetje, op dat prachtige biljartlaken, van de plaatselijke voetbalvereniging  een potje te komen ballen…. Deze ploeg stond natuurlijk niet voor niets zo hoog….!!! Als zo vaak dit seizoen, een gelijkwaardige ploeg. Hun alleen met oudere spelers die waarschijnlijk vroeger een hoger niveautje hadden gevoetbald, dan wij dat hadden gedaan. Ze waren iets slimmer, maakte minder meters met meer rendement, lieten ons eerst nog even, via Alex, op voorsprong komen. Maar maakte dankbaar gebruik van onze foutjes en tikte de wedstrijd keurig netjes uit. 1-3 voor de gasten en weg aansluiting. Jammer, maar helaas….

Geheel onverwachts lag onze bal voor 2 weken stil, waardoor de wedstrijden tegen Moordrecht- uit en Lekkerkerk- thuis in een later stadium worden ingehaald……

27/11 Cabauw 3 – Stolwijk 4 zo’n 10 jaar geleden, voor de meesten dan alweer, een kraker van jewelste, met het 1e in de 3e klasse H, west 2. En mede door deze voor- geschiedenis zijn die potjes tegen dus, in dit geval Stolwijk, maar ook Unio, Lekkerkerk en Haastrecht, altijd weer een weerzien van vele oude bekende, met goede en slechte herinneringen, prachtige verhalen van de grootste veldslagen en schaafpartijen, maar vooral: Het nog steeds tot op het bot gemotiveerd zijn om vandaag sowieso die pot te winnen…..!!! Bij Stolwijk verloopt de competitie zeer wisselvallig. De ene week winnen met grote cijfers, de andere week verliezen ze hem dan weer. Geen touw aan vast te knopen dus. En als technische staf ga je je dan wat bedenken, aanpraten, dingen doen die je normaal gesproken nooit zal doen. En dát alles, alleen maar, om op alles goed voorbereid te zijn. Bijv.: Op hun clubsite kijken en dan hun verslagen gaan zitten lezen. Je het Spaans benauwd krijgt, als je dan weer zoiets leest van….:

……..en de doelpuntenmakers wederom vandaag: Joost van Niekerk 5x en Rick Anker 3x….

Dan is het toch altijd wel weer lekker, dat je er later achter komt, dat het een verslag van 2 seizoenen geleden was…..

Enfin…… Toch de wedstrijdbespreking maar gehouden zoals we altijd doen, met de avonturen van de avond ervoor….mouwen opgestroopt en vol gas boegie….!!! Overklassen is misschien iets TE, maar Stolwijk werd op alles afgetroefd. Vandaag was er voor hun niets te halen…..alleen de Mouwbokaal, want dat kunnen ze als de beste. Nee…. deze wedstrijd op z’n FC UTREG’S gespeeld: Matig spel, met zo af en toe wonderschoon voetbal, hard werken, veel doelpunten en dat resulteerde “gewoon” weer in een gewonnen wedstrijd….!!! 6-2 stond er aan het eind van de middag op het scorebord en nu kunnen wij ’t eens zeggen:

……..en de doelpuntenmakers wederom vandaag: Jelmar 3x, Remaico 2x en Wesley 1x….

4/12 Lekkerkerk 1- uit…….. Zeer gewaardeerde lezer van dit verslag. Hierover ben ik kort. 2-0 verloren. U weet dat ik ons verlies ook gewoon op papier zet, maar dit ging ons allen, even te gek en zijn halverwege de 2e helft van het veld gestapt.

11/12 Vandaag kregen we de rode lantaarndrager van onze competitie op bezoek. O.N.A. 5 uit Gouda. Wij natuurlijk nog met een nare nasmaak in de mond van vorige week, maar als je dan de aanwezige spelerslijst voor deze wedstrijd weer ziet, is die smaak zo weer weg. Enige minpunt van vandaag, was het niet afmelden van onze keeper, ik noem geen namen……

10.15u verzamelen…., 10.30u geen keeper……, 10.40u nog geen keeper…… en dan moet je als technische staf een moeilijke beslissingen gaan nemen: Wie zetten we op de goal…??? De wedstrijd begon al over 20 min. Nu hebben wij Marco in het team met een keepers verleden, maar die zat tussen de 100% fitten. Dus ga je tussen de, in de goeie zin van ’t woord, halfies kijken. Nu is het zo, dat Alex ( daar standaard tussen hoort ) nog weleens op de training wil keepen. Die was dus de Sjaak…… Dat we deze wedstrijd met dubbele cijfers hebben gewonnen, had ik van te voren niet kunnen bedenken…!!! 10- 2 gaat de boeken in…. Wie ze allemaal hebben gescoord….. laat ik even in het midden. Had nl. mijn handen vol aan mezelf….. Ondanks dat deze jongens van O.N.A. 5 onderaan bungelen, wil ik ze toch complimenteren met de sportieve wedstrijd.  Is ’t toch even gezegd…..

18/12 De laatste wedstrijd alweer van dit jaar en wat voor 1….!!! De afgelaste thuiswedstijd tegen Lekkerkerk 1….!!! Iedereen was uit op revanche…!!!             De messen waren geslepen en noem al die andere strijdkreten maar op. Alleen het was Lekkerkerk dat super fel uit de startblokken kwam en daarom domineerde juist zij de 1e helft. Cabauw werd afgebluft. Misschien dat de uit- wedstrijd, bij de meeste nog, te vers in ’t koppie zat. Er was niets terug te zien van die geoliede Cabauw 3- machine….. Gelukkig hield onze scheidsrechter, het spel, WEL kort!!!  En mochten we van geluk spreken, dat we maar met 0-1 achterstand aan de WD 40 gingen ….. Het had er zomaar 0-4 kunnen zijn…. Na de pauze een totaal ander Cabauw en ander spelbeeld. Hun een paar wissels doorgevoerd, die niet echt goed uitpakte. Wij daarin tegen, stukken beter als de 1e helft. We hadden de wedstrijd in handen en het was wachten op de gelijkmaker. Die kwam er ook. Het was Ronald die de bal wonderschoon tegen de touwen aan knalde. 1-1. De ban was gebroken…. En dat we, dankzij Jelmar 2x, uit zouden lopen naar een 3-1 overwinning was, gezien de 2e helft meer dan terecht.

Een mooiere afsluiting van het jaar konden we ons niet bedenken.

Dit was het verslag van de 1e seizoenshelft van Cabauw 3.

Wilt u me alstublieft niet teveel ophangen aan de eindeloze zinnen, die maar doorratelen en natuurlijk de zinsopbouwen en spelvouten. En mag t nog…???

Helpende handen!

Een vereniging is niks zonder vrijwilligers en we hebben het vaak niet in de gaten hoeveel mensen er klaar staan voor onze vereniging.

daarom willen we laten blijken hoe blij we zijn met jullie!